Данія може ввести санкції проти Ірану через планування вбивства опозиціонера

Данія може ввести санкції проти Ірану через планування вбивства опозиціонера

Укрінформ
Прем'єр-міністр Данії Ларс Люкке Расмуссен заявив, що проведе консультації з європейськими союзниками щодо можливих санкцій проти Ірану через планування Тегераном нападу на іранського дисидента, який проживає в Данії.

Про це він повідомив журналістам, перебуваючи з візитом в Осло, передає AFP.

"(Влада - ред.) Данії повідомила в середу, що проконсультується з союзниками щодо можливих санкцій проти Ірану після звинувачень на адресу Тегерана щодо планування атаки на іранського дисидента, який проживає в скандинавській країні", - йдеться у повідомленні.

За словами Расмуссена, відповідні консультації з європейськими союзниками пройдуть протягом кількох наступних днів.

Зазначається, що Велика Британія й Сполучені Штати  підтримали Данію в цьому питанні. Однак, у Брюсселі були більш стриманими, адже європейські чиновники не полишають спроб зберегти Іранську ядерну угоду від 2015 року після того, як з неї вийшов Вашингтон.

Читайте також: Шпигунський скандал: МЗС Ірану викликало "на килим" посла Данії

Раніше, 30 жовтня, голова служби безпеки Данії Фінн Борх Андерсен звинуватив у підготовці теракту на території Данії іранські спецслужби, які планували здійснити напад на лідера данського відділення Арабського руху боротьби за визволення Ахвазу (АСМЛА) з метою його знешкодження. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-