Канада на третину збільшить кількість депортацій - ЗМІ

Канада на третину збільшить кількість депортацій - ЗМІ

Укрінформ
Прикордонна служба Канади готується активізувати свої зусилля із депортації неуспішних шукачів притулку та інших небажаних іноземців.

Про це йдеться у внутрішньому листі керівника департаменту примусу та розвідки Прикордонної служби Канади Бреда Возного, який потрапив до журналістів CBC News.

“Упродовж останніх кількох тижні я брав участь у кількох дискусіях як на регіональному, так і на національному рівні стосовно рішення уряду Канади суттєво посилити зусилля із депортації”, - написав Возний своїм підлеглим.

Читайте також: Канада посилить боротьбу із гібридними загрозами

За його словами, мова йде про збільшення кількості депортацій щонайменше на чверть. “Попередні розмови призвели до того, що Служба працює над встановленням національної мети у 10 тис. депортацій на рік. Це означатиме зростання на 25-35% протягом наступних років”, - зазначив чиновник.

У Прикордонній службі журналістам офіційно підтвердили, що дійсно намагаються досягти показника у 10 тис депортацій на рік.

Читайте також: У столиці Канади поштарі продовжують свій страйк

CBC News додає, що кількість депортацій у Канаді за останні п’ять років суттєво знизилася. Якщо у 2012 році з країни було примусово видворено майже 19 тис. осіб, то минулого року депортовано було менше 8500. Наразі “черга” на депортацію з Канади сягає 5300 осіб, ще більше 10 тис. осіб намагаються через суд або іншим способом відкласти своє видворення.

“У травні чиновники заявили, що з 68 тисяч шукачів притулку, які прибули до Канади з початку 2017 року, менше 1% були видворені з країни, незважаючи на те, що багато з них були визнані небажаними”, - йдеться у статті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-