Верховний суд Індії зобов’язав уряд розкрити деталі  військової авіаційної угоди

Верховний суд Індії зобов’язав уряд розкрити деталі військової авіаційної угоди

Укрінформ
Верховний суд Індії дав владі 10 днів, щоб розкрити деталі військової авіаційної угоди.

Про це повідомляє Reuters.

«Верховний суд Індії в середу дав уряду 10 днів, щоб розкрити деталі угоди розміром у 8,7 млрд доларів США щодо військового літака з французькою "Dassault Aviation" за позовом колишніх міністрів та активістів, які стверджують, що ця інформація повинна бути загальнодоступною», - йдеться у повідомленні.

Угода щодо купівлі 36 літаків Rafale стала причиною політичного протистояння через її високу вартість та рішення обрати Reliance Defense мільярдера Аніла Амбані як партнера від індійської сторони.

Читайте також: В Індії відкрили найвищу в світі статую

Зазначається, що компанія Reliance, яка не має досвіду в авіагалузі, була обрана замість державної індійської авіакомпанії, що має великий досвід  виготовлення літаків.

Верховний суд постановив, що якщо інформація має стратегічний характер або зачіпає національну безпеку, уряд може вирішити не розголошувати його позивачам, але він натомість мусить надати її суду у закритому вигляді.

Читайте також: У Пакистані поновили заборону на індійський контент на ТБ

Як повідомлялось, Франція планує розширити військову співпрацю з Індією та ОАЕ, зокрема підписати нові контракти про постачання озброєння та військової техніки у ці країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-