Громадянство за правом народження коштує бюджету США мільярди — Трамп

Громадянство за правом народження коштує бюджету США мільярди — Трамп

Укрінформ
Глава Білого дому Дональд Трамп знову заявив про необхідність скасування права дітей отримувати американське громадянство, якщо вони народилися на території США, заявивши, що це приносить мільярдні збитки бюджету країни.

Про це він написав у середу в повідомленні на офіційній сторінці у мережі Twitter.

"Так званому громадянству за правом народження (в США - ред.), яке коштує нашій країні мільярди доларів і є дуже несправедливим по відношенню до наших громадян, так чи інакше буде покладено край. Воно не пов'язане з 14 поправкою (Конституції - ред.) через формулювання "підпадають під їх юрисдикцію". Багато юристів погоджуються", - зауважив американський президент.

Розділ перший Поправки 14 до Конституції США, зокрема, зазначає: "Всі особи, що народилися або натуралізовані у Сполучених Штатах і які підпадають під їх юрисдикцію, є громадянами Сполучених Штатів і того штату, де вони проживають".

Читайте також: Трамп хоче скасувати автоматичне громадянство дітям, народженим у США

Таким чином, глава Білого дому офіційно підтвердив свій намір, озвучений напередодні виданню Axios. Однак тоді він не згадував про мільярдні збитки. Наразі немає юридичних роз'яснень, чи потребує це рішення зміни Конституції, або ж може бути прийняте на підставі указу президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-