Шпигунський скандал: МЗС Ірану викликало

Шпигунський скандал: МЗС Ірану викликало "на килим" посла Данії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Ірану викликало посла Данії Данні Аннана, щоб висловити рішучий протест проти висловлювань деяких данських політиків щодо Ірану.

Про це заявив речник іранського МЗС Бахрам Кассемі, повідомляє IRNA.

"Тегеран викликав посла Данії Данні Аннана, щоб висловити рішучий протест проти висловлювань у ЗМІ деяких данських політиків (щодо Ірану - ред.)", - йдеться у повідомленні.

За словами Кассемі, під час зустрічі з послом Данії представник іранського МЗС знову рішуче заперечив повідомлення про спробу вбивства представника іранської опозиції, а також те, що за цією невдалою спробою стоїть Іран.

Він додав, що данського посла проінформували, що подібні звинувачення є частиною сценарію "відомих ворогів", та спрямовані на підрив відносин між Іраном та Європою у скрутний час.

Читайте також: У Швеції затримали іранського шпигуна, який готував теракт у Данії

Як повідомлялося, 30 жовтня Міністерство закордонних справ Данії викликало іранського посла в Копенгагені після того, як стало відомо про підготовку іранською розвідкою теракту на території Королівства.

Стогодні стало відомо, що співробітники шведської поліцейської агенції Sapo арештували підозрюваного іранського шпигуна, який планував вбивство на території Данії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-