Можливий наступник Меркель обіцяє оновлення ХДС

Можливий наступник Меркель обіцяє оновлення ХДС

Укрінформ
Можливий наступник Ангели Меркель на посаді голови Християнсько-демократичного союзу Фрідріх Мерц обіцяє у разі обрання оновлювати партію, зберігаючи її основний курс.

Про це Мерц, який уже оголосив про намір виставити свою кандидатуру на пост голови на виборах 18 грудня, заявив на прес-конференції у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"ХДС потребує прориву і оновлення політичної дискусії... Я готовий взяти на себе відповідальність у партії", - сказав політик.

При цьому підкреслив, що партії потрібне оновлення, але не переворот: ідеали християнських демократів були і залишаються правильними.

За словами політика, ХДС має чітко засвідчити, що залишається "партією в середині" (центристською), і подолати розчарування, яке наростає в останні роки щодо "традиційних партій", піживлюючи зростання популізму.

Читайте також: Четвертий термін — останній: Меркель заявляє, що більше не піде на вибори

Мерц готовий до конструктивної роботи з Ангелою Меркель, яка в понеділок оголосила про плани залишити пост керівника партії, але залишатися канцлером.

Зазначимо, що саме Меркель змінила в 2002 році Мерца на посаді голови фракції ХДС/ХСС у Бундестагу. Про саму Меркель Мерц сказав, що вона "заслуговує на велику повагу" за ті 18 років, що очолювала партію. Він зазначив, що Меркель сама звільнила шлях для оновлення партії, тепер ХДС потрібні досвідчені, але більш молоді кадри.

Говорячи про зовнішньополітичні пріоритети, Мерц виділив 4, з його точки зору, основні виклики: міграційний, глобалізацію, зміну клімату та оцифровування.

Мерц зазначив, що останні 10 років не був в активній політиці. Цей час він використав для того, щоб "трохи спостерігати за політикою". П'ять років Мерц працював в Європейському парламенті.

"Перед вами переконаний європеєць, переконаний євроатлантист", - заявив Мерц, підкресливши, що його мета - відкрита світу Німеччина.

Мерц – один із трьох претендентів на пост глави ХДС. Про те, що він буде вакантним, Меркель оголосила в понеділок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-