Берлін підтвердив свою позицію щодо

Берлін підтвердив свою позицію щодо "виборів президентів" на Донбасі

Укрінформ
У Берліні вкотре підтвердили, що не визнають виборів у так званих ДНР і ЛНР, призначених на 11 листопада.

Про це сказав у середу на брифінгу в Берліні офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується цих виборів, які оголошені на 11 листопада, то ми вже деякий час наполегливо апелювали до сепаратистів, яких підтримує Росія, не проводити ці, я б сказав, вибори в лапках, так званих президентів", - сказав Зайберт.

Він наголосив, що подібні "вибори" не узгоджуються з суверенітетом і територіальною цілісністю України. А в Мінських угодах чітко прописано, що комунальні вибори на Донбасі мають бути проведені в рамках українських законів і за стандартами ОБСЄ, все інше йде у розріз із духом Мінських домовленостей і тому в жодному разі не може бути прийнято німецькою стороною.

Що стосується самих цих угод, то в Берліні як і раніше переконані, що вони залишаються єдиним базисом для виходу з конфлікту. Навіть при тому, що стан їх виконання задовільним вважати не можна.

Читайте також: Франція та Німеччина закликали скасувати “вибори” в ОРДЛО

Як раніше повідомлялося, ситуація на Донбасі стане однією з основних тем офіційного візиту до Києва 1 листопада канцлера ФРН Ангели Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-