У Росії “каратимуть рублем” за мітинги, які не відбулися

У Росії “каратимуть рублем” за мітинги, які не відбулися

Укрінформ
Володимир Путін підписав закон, який вводить штрафи для громадян і організацій за "зловживання правом на мітинги".

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

«Президент підписав федеральний закон «Про внесення змін до Кодексу РФ про адміністративні правопорушення (КпАП, - ред.)», - йдеться в повідомленні.

Далі уточнюється, що відтепер вводиться адміністративна відповідальність за «невиконання організатором публічного заходу обов'язків щодо інформування громадян, органу виконавчої влади суб'єкта РФ або органу місцевого самоврядування про ухвалення рішення про відмову від проведення публічного заходу, а також за подання повідомлення про проведення публічного заходу без мети його проведення».

Як повідомлялося, 18 жовтня цей закон було ухвалено Державною думою РФ. Зловживанням російські депутати вважають подання повідомлення про проведення акції "без мети її проведення".

Читайте також: Глава російського уряду наказав цінам на бензин та солярку зупинитись

Для громадян розмір штрафу складатиме від 5 до 25 тисяч рублів (від 2 до 11 тис. гривень), для організацій - до 100 тисяч рублів (42 тис. гривень). Карати будуть і тих, хто спочатку подав повідомлення про мітинг, але потім вирішив його не проводити і не сповістив про це місцеву владу у встановлений термін.

Проект закону внесли в Держдуму депутати від "Єдиної Росії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-