"Роскосмос" назвав офіційну причину аварії ракети "Союз"

Укрінформ
Причиною аварії ракети-носія "Союз" з двома космонавтами на борту, яка сталася 11 жовтня, була нештатна робота датчика відокремлення першого і другого ступенів носія.

Про це заявив виконавчий директор "Роскосмоса" з пілотованих програм Сергій Крикальов, повідомляє ТАСС.

"Аварія сталася через нештатне відокремлення першого і другого ступенів. Одна з «бокових частин» при відокремленні не відійшла на потрібну відстань і вдарила по баку пального другого ступеня, що призвело до розриву бака і руйнування першого ступеня. Причиною - те, що виявила комісія, - була нештатна робота датчика, який сигналізує про розходження першого і другого ступенів", - сказав Крикальов.

Читайте також: У Росії провалилася друга за місяць спроба застрахувати запуск "Союзу"

Він додав, що зараз вживаються необхідні заходи для забезпечення безпеки подальших польотів.

Як повідомляв Укрінформ, аварія "Союзу" з космонавтами сталася вранці 11 жовтня. Через дві хвилини після старту з космодрому Байконур при відокремленні бокових блоків першого ступеня від центрального блока другого ступеня ракети-носія спускний апарат з космонавтами аварійно приземлився. Екіпаж залишився живий. У складі експедиції, яка мала вирушити на Міжнародну космічну станцію, - космонавт "Роскосмоса" Олексій Овчинін і астронавт НАСА Нік Хейг. Третє місце на кораблі зайняв контейнер з вантажем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-