Китайці намагались викрасти секрет американського авіадвигуна

Китайці намагались викрасти секрет американського авіадвигуна

Укрінформ
Два офіцери військової розвідки Китаю та шість хакерів намагалися отримати доступ до систем аерокосмічних компаній.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на американських прокурорів. 

"Два китайських офіцери розвідки та шість хакерів були звинувачені в комерційному шпигунстві, що включає спробу вкрасти інформацію про реактивні двигуни для літаків", - заявили прокурори.

В оприлюднених в Лос-Анджелесі обвинувальних висновках вказується, що двоє офіцерів розвідки Міністерства державної безпеки КНР та шість інших обвинувачених з 2010 по 2015 рік вступили в змову з метою вкрасти технології турбовентиляторних двигунів, що використовуються в комерційній авіації.

Читайте також: У Швейцарії затримали двох росіян, які готували кібератаку на WADA

Як зазначається, хакери використовували фішинг для впровадження шкідливих програм та інші засоби в мережу французької аерокосмічної компанії, що розробляла двигуни спільно з американською компанією. Підозрювані також зламали мережі аерокосмічних компаній в Массачусетсі, Орегоні і Аризоні, які виробляли деталі двигуна.

В цей час китайська державна аерокосмічна компанія працювала над розробкою аналогічного двигуна для комерційної авіації.

Прокурори заявили, що хакери також намагалися проникнути в 13 компаній, серед яких дві аерокосмічні компанії, розташовані в Великій Британії.

Фото: Dan Bigelow/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-