МЗС Данії викликало

МЗС Данії викликало "на килим" іранського посла

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Данії викликало іранського посла в Копенгагені після того, як стало відомо про підготовку іранською розвідкою теракту на території Королівства.

Про це повідомляється на сайті МЗС Данії.

"Сьогодні міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен викликав посла Ірану Мортезу Морадяна на зустріч із політичним директором Міністерства закордонних справ. Цей крок здійснено у відповідь на оприлюднення головою служби безпеки Данії інформації про незаконні дії іранської спецслужби на данській території", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на зустрічі з іранським послом політичний директор МЗС від імені уряду заявив про безумовне засудження дій Тегерана. Він зазначив, що Данія розглядає подальші можливі кроки у зв'язку з інцидентом.

Читайте також: США запровадили нові санкції проти 20 іранських банків і компаній

За словами міністра Самуельсена, Данія має намір порушити це питання на міжнародному рівні. "Ми перебуваємо в тісному контакті з кількома союзними країнами щодо проблеми незаконної діяльності іранської розвідки у Європі", - заявив посадовець.

Раніше голова служби безпеки Данії Фінн Борх Андерсен звинуватив іранські спецслужби у підготовці теракту на території Данії.

Фото: um.dk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-