Канада вбачає загрозу своїм супутникам від РФ та Китаю

Канада вбачає загрозу своїм супутникам від РФ та Китаю

Укрінформ
Росія та Китай розвивають технології, що можуть загрожувати безпеці канадських та інших супутників.

Про це йдеться у внутрішній довідці міністерства оборони Канади, доступ до якої отримали журналісти The Canadian Press.

“Технологічний прогрес та нижча собівартість дозволяють усе більшій кількості держав, у тому числі противників, спричиняти проблеми на орбіті. Такі країни, як Китай і РФ, розвивають можливості здійснювати технологічну атаку в космосі, відзначається у довідці”, - пише видання.

При цьому найбільшу безпосередню загрозу канадським космічним можливостям створюють супротивники, здатні завдати прямого удару по супутниках. “Інші можливі тактики передбачають пряму енергетичну атаку, створення електронних перешкод чи кібератаку, що здатні тимчасово або постійно вивести супутник з ладу”, - уточнюється у матеріалі.

Читайте також: Перший запуск китайської комерційної ракети ZQ-1 завершився аварією

У довідці зазначається, що Канада разом із США та іншими союзниками шукає способи швидко здійснювати заміну важливих супутників, що були пошкоджені або знищені. “Канадська армія вже й так дуже залежить від розміщених у космосі засобів для виконання базових завдань, таких як навігація, збір розвідувальних даних, спостереження та комунікація. Канада також працює над наступним поколінням супутників, здатних допомогти в пошукових операціях та цілодобовому спостереженні за морськими просторами, у тому числі в Арктиці”, - йдеться у cтатті.

З огляду на це автори довідки Міноборони закликають сповна включити космічну сферу у канадську оборонну стратегію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-