У Росії тривають акції пам'яті жертв політичних репресій

У Росії тривають акції пам'яті жертв політичних репресій

Укрінформ
У Москві та інших містах Росії 30 жовтня, в російський День пам'яті жертв політичних репресій, проходить акція "Дзвін пам'яті", організована російським Фондом Пам'яті та Музеєм історії ГУЛАГу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Москві акція проходить біля відкритого минулого року меморіалу жертвам політичних репресій "Стіна скорботи" на перетині проспекту Академіка Сахарова і Садового кільця. До 22:00 вечора всі бажаючі можуть покласти до монумента квіти, запалити свічки і вшанувати пам'ять репресованих ударом у символічний дзвін, який виконаний у вигляді рейки, що висить на ланцюзі (як це було в таборах ГУЛАГу).

Акція "Дзвін пам'яті" також проходить у Московській, Ленінградській, Свердловській і Магаданській областях, у Краснодарському краї.

У Магадані, "столиці" радянського ГУЛАГу, пам'ятна церемонія відбулася біля монумента "Маска Скорботи" на сопці Крутій. Там проходить і акція "Дзвін пам'яті". Через колимські табори пройшли більш як 850 тисяч людей. На поминальній службі майже п'ять годин читатимуть імена загиблих.

Читайте також: У Європарламенті закликали "припинити ГУЛАГ" у Росії

Як повідомлялося, напередодні пройшла акція "Повернення імен", яка, за словами організаторів правозахисного товариства "Меморіал", надає Дню пам'яті "людського виміру". У багатьох російських містах, змінюючи один одного, люди читали імена загиблих у роки радянського терору.

День пам'яті жертв політичних репресій відзначається в Росії 30 жовтня за рішенням Верховної Ради від 1991 року.

Фото: sm-news.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-