Євросоюз заявляє про регрес демократії у Молдові

Євросоюз заявляє про регрес демократії у Молдові

Укрінформ
Керівник делегації Євросоюзу у Молдові Петер Михалко вважає, що, незважаючи на певні досягнення у різних областях економіки, Молдова демонструє регрес в області демократії.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

"Ми вважаємо, що у Молдові досі не було проведено справжньої реформи судової системи, яка забезпечила б необхідні гарантії дотримання принципів незалежності правосуддя й професіоналізму. Також вважаємо скасування демократичних виборів мера Кишинева безпрецедентним явищем. Немає особливого прогресу і в розслідуванні гучної справи про розкрадання фінансових коштів з банківської системи країни і повернення цих грошей у країну", - зазначив Михалко.

Дипломат підкреслив при цьому, що призупинення дії меморандуму 2017 року про надання Республіці Молдова макрофінансової допомоги обумовлено недотриманням принципів верховенства права й демократії.

В той же час Михалко вважає, що у Молдови, також як і в України й Грузії, дуже хороші відносини з Євросоюзом у питаннях політичної асоціації й економічної інтеграції.

Проте рівень цих відносин, виражений в Угоді про асоціацію з ЄС, яку було підписано чотири роки тому, припускає і високий рівень очікувань, додав він.

Читайте також: Україна не повинна повторювати помилок Молдови щодо російської агресії — експерт

Як повідомляв Укрінформ, влітку 2018 року Верховний суд Молдови виніс вердикт про невизнання підсумків голосування виборів мера Кишинева, перемогу на яких отримав керівник опозиційної партії «Гідність і правда» Андрій Нестасе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-