Ксенофобію у Європі підживлюють неофашисти - ЄП

Ксенофобію у Європі підживлюють неофашисти - ЄП

Укрінформ
Європейський парламент закликає вжити жорстких заходів проти неофашистських та неонацистських груп, які в даний час користуються певним рівнем свободи дій в кількох країнах.

Про це повідомляє Euractiv.

"Ксенофобія підживлюється неофашистськими та неонацистськими групами в Європі, котрі повинні бути негайно заборонені, вимагали в Європарламенті у четвер (25 жовтня)», - йдеться у повідомленні.

Євродепутати ухвалили резолюцію, що засуджує збільшення кількості інцидентів, пов'язаних з ненавистю та нетерпимістю в Європі. В резолюції  також закликають до вжиття заходів проти  крайніх правих груп, що провокують підвищення рівня ксенофобії.

Відповідно до резолюції, що була прийнята 355 голосами, проти - 90, 39 - утримались - "відсутність серйозних дій проти неофашистських та неонацистських груп спричинила  спалах ксенофобії в Європі".

Читайте також: У німецькому Дортмунді сталися зіткнення неонацистів із поліцією

Європарламентарі  відзначили низку серйозних нападів на грунті ксенофобії, таких як теракт 2011 року в Норвегії, вбивство британського парламентаря Джо Кокса та навіть нещодавній напад на депутата Європарламенту Елеонару Форенцо  в Італії.

Як повідомлялось, у німецькому Дортмунді в ході акції неонацистів відбулися зіткнення між учасниками та поліцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-