Чехословацькі спецслужби шпигували за Трампом - The Guardian

Чехословацькі спецслужби шпигували за Трампом - The Guardian

Укрінформ
Комуністична Служба державної безпеки Чехословаччини стежила за нинішнім американським президентом Дональдом Трампом після його одруження у 1977 році з чехословацькою моделлю Іваною Зельнічковою.

Про це повідомляє The Guardian

"Служба державної безпеки Чехословаччини здійснювала тривалі операції зі стеження за Трампом після його одруження у 1977 році з його першою дружиною Іваною Зельнічковою", - йдеться у повідомленні.

За словами екс-співробітника Служби Властіміла Данека, Трамп був цікавий тим, що він був бізнесменом і знав багато людей у політиці Сполучених Штатів.

Як повідомляє The Guardian, операція здійснювалася з міста Злін, де народилася перша дружина Трампа.

За даними британської газети, батько Івани Трамп Мілош Зельнічек регулярно повідомляв місцевому офісу Служби про візити своєї доньки до США та про кар'єру свого зятя в Нью-Йорку.

Читайте також: Арештований у справі "поштових бомб" виявився фанатом Трампа

Данек також повідомив, що не знає, чи обмінювалася Служба відомостями про Трампа з Комітетом державної безпеки СРСР.

З отриманих документів також незрозуміло, чи наказували радянські спецслужби стежити за Трампом, чи вони якось допомагали колегам із Чехословаччини у цій операції. Однак відомо, що чехословацькі шпигуни регулярно ділилися секретами з колегами з КДБ.

Зазначається, що після повалення комунізму в Празі було розсекречено близько 60 тисяч документів. Тоді Служба державної безпеки Чехословаччини знищила більшість із них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-