Качинський: Заяви опозиції про Polexit є брехнею

Качинський: Заяви опозиції про Polexit є брехнею

Укрінформ
Заяви опозиційних сил під час виборчої кампанії у Польщі про те, що правляча партія “Право і Справедливість” (PiS) нібито хоче вивести країну з ЄС є брехнею.

Про це під поїздки до міста Радом Мазовецького воєводства РП заявив лідер PiS Ярослав Качинський, інформує РАР.

“Багато мешканців великих міст було обмануто, піддано маніпуляції, в центрі якої є твердження, що “Право і Справедливість” готує Polexit. Отже, я ще раз повторюю, оскільки я вже декілька разів про це говорив і, звичайно, говорив про це премє’р-міністр (Матеуш Моравецький), це – брехня, брехня і ще раз брехня”,- заявив Качинський.

Він заявив, що Польща дотримуватиметься європейського законодавства, однак очікує, що і ЄС також його дотримуватиметься і буде ставитися до всіх у Спільноті однаково.

Читайте також: Смоленська катастрофа: Польща може завершити звіт без уламків літака

Як інформувалося, у сеймиках польських воєводств (аналог української облради – ред.) найбільше депутатських мандатів (254) здобула “Об’єднана правиця” ("Право і Справедливість" (PiS), "Солідарна Польща" і "Порозуміння"), здобуваючи правлячу більшість у 6-ти воєводствах з 16-ти. Ця політична сила має можливість сформувати правлячу більшість у коаліції з іншими політсилами ще у кількох воєводствах.

Фото: Rafał Oleksiewicz / Reporte

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-