Чехія відзначила військовим парадом 100-річчя утворення незалежної Чехословаччини

Чехія відзначила військовим парадом 100-річчя утворення незалежної Чехословаччини

Фото
Укрінформ
У Празі з нагоди святкувань 100-річчя чехословацької, а потім чеської державності відбувся військовий парад, який став одним із наймасштабніших за останні роки.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"У столиці Чехії Празі понад дві тисячі військових та 200 одиниць техніки 28 жовтня взяли участь у святковому параді з нагоди святкувань 100-річчя чехословацької, а потім чеської державності. В урочистостях узяли участь підрозділи чеської армії та поліції. Окрім бронетранспортерів та танків, у параді взяла участь і військова авіація – винищувачі та гелікоптери", - йдеться у повідомленні.

Парад до 100-річчя Чехословаччини

Зазначається, що попри дощ, подивитись на парад прийшли тисячі пражан. У руках багато хто тримав прапори Чехії, дехто чіпляв на власний одяг стрічки з чеським триколором. Після годинного параду усі охочі змогли детальніше роздивитись військову техніку, яка брала участь у параді.

За парадом із трибуни спостерігали президент Чехії Мілош Земан та його словацький колега Андрей Кіска. «Ми демонструємо міць чеської армії, одним із головним завдань якої сьогодні є захист від міжнародного тероризму», – заявив перед початком параду Земан.

Напередодні святкувань Прагу відвідали президент Франції Емманюель Макрон та канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Окрім військового параду, в Празі відбуваються ярмарки та святкові концерти, а більшість музеїв та частина державних установ столиці Чехії проводять дні відкритих дверей. Після тривалої реконструкції урочисто відкрили Національний музей на Вацлавській площі у центрі Праги.

Урочисті святкування закінчаться святковим салютом на річці Влтаві у центрі Праги.

Читайте також: У Празі святкують 100-річчя утворення Чехословацької Республіки

Як повідомляв Укрінформ, у Празі в неділю проходять урочистості з нагоди 100-річчя з дня утворення незалежної Чехословаччини, в яких беруть участь керівники Чехії і Словаччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-