У Шрі-Ланці охоронець екс-міністра відкрив вогонь по людях, троє поранених

У Шрі-Ланці охоронець екс-міністра відкрив вогонь по людях, троє поранених

Укрінформ
У Шрі-Ланці охоронець колишнього міністра нафтової промисловості відкрив вогонь по людях, коли екс-посадовець намагався потрапити на робоче місце.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцеву поліцію.

«Охорона міністра відправленого у відставку уряду Шрі-Ланки відкрила вогонь і поранила трьох людей. В острівній державі поглибилась конституційна кризу , що виникла після того, як президент звільнив прем'єр-міністра та призначив нового», - йдеться у повідомленні.

У поліції зазначили, що охоронець почав стріляти, коли Арджуна Ранатунга, міністр нафтової промисловості у кабінеті колишнього прем'єр-міністра Раніла Вікремезінге, намагався увійти до офісу на державному підприємстві Ceylon Petroleum Corp.

Речник поліції Руван Гунасекера зазначив, що міністру Ранатунга нічого не загрожувало, але охоронець з незрозумілої причини відкрив вогонь. Наразі його заарештовано, ведеться розслідування.

Політична криза у Шрі-Ланці виникла після того, як 26 жовтня президент Майтріпала Сірісена звільнив Вікремезінге з посади прем'єр-міністр і призначив замість нього екс-президента Махінду Раджапаксу.

Проте Вікремезінге на прес-конференції заявив, що все ще має більшу підтримку у парламенті, ніж новопризначений прем'єр. Він і досі вважає себе чинним главою уряду.

Читайте також: Президент Шрі-Ланки усунув від роботи парламент

Після цього 27 жовтня президент Шрі-Ланки призупинив роботу парламенту до 16 листопада.

Охорону ключових державних установ у Шрі-Ланці було посилено, оскільки профспілки, пов'язані з політичною партією Раджапакси, заблокували деяким міністрам з уряду Вікремезінге доступ до міністерств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-