У Празі святкують 100-річчя утворення Чехословацької Республіки

У Празі святкують 100-річчя утворення Чехословацької Республіки

Фото
Укрінформ
У Празі в неділю тривають урочистості з нагоди 100-річчя утворення незалежної Чехословаччини, в яких беруть участь керівники Чехії і Словаччини.

Пряму трансляцію з місця подій веде телеканал СТ24.

«Десятками заходів Чеська Республіка відзначає в неділю 100-річчя Республіки. Перший офіційний захід пройшов уранці біля меморіалу на празькому пагорбі Вітков», - зазначили в репортажі.

В урочистій церемонії покладання вінка до могили Невідомого солдата взяли участь президент ЧР Мілош Земан, президент Словаччини Андрій Кіска, а також прем'єр-міністри обох країн - Андрій Бабиш і Петро Пеллегріні.

Кульмінацією святкування стане парад, в якому крім солдатів візьмуть участь поліцейські, пожежні, рятувальники, співробітники митниці. Загалом у ньому візьмуть участь більш як 2100 осіб і 236 одиниць сучасної військової техніки. Планувався також проліт літаків чеських і словацьких ВПС, але його довелося скасувати через погану погоду.

Читайте також: На Майдані відкрили виставку, присвячену "Празькій весні"

Туристів у Празі цього дня чекає значне обмеження трафіку і недоступність деяких історичних місць. Крім того, празький аеропорт в неділю кілька годин не приймає і не відправляє літаки.

Фото: СТ24

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-