Латвія отримала системи ППО Stinger

Латвія отримала системи ППО Stinger

Укрінформ
Відповідно до минулорічної двосторонньої угоди між Міністерством оборони Латвії і Міністерством оборони Данії Латвія отримала закуплені у Данії ракетні системи протиповітряної оборони Stinger.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"Це історичний етап. Отримані з Данії ракетні системи Stinger значно посприяють зміцненню оборонних можливостей підрозділів Збройних сил Латвії", - сказав міністр оборони країни Раймонд Бергманіс.

Для успішного введення ракетних установок, зокрема для навчання технічних фахівців та інструкторів, Латвія співпрацюватиме зі збройними силами інших країн НАТО.

У серпні цього року латвійські військові вже навчалися на операторів Stinger у Фінляндії. У результаті було розроблено навчальну програму для навчального центру військово-повітряних сил Латвії. У 2019 році до навчального центру мають надійти спеціальні симулятори.

Надалі буде підписано угоду з Агентством підтримки і закупівель НАТО про утримання ракетних системи Stinger. Планується проведення регулярних випробувань, щоб продемонструвати безпеку їхнього використання та відповідність експлуатаційним вимогам.

Читайте також: В армії Латвії пояснили, навіщо РФ ганяє “Іскандери” вздовж кордонів

Stinger - одна з найбільш високорозвинених і ефективних систем протиповітряної оборони, які також використовуються багатьма союзниками Латвії, такими як США, Велика Британія, Німеччина, Італія, Нідерланди, Фінляндія, Норвегія і Литва.

Закупленим озброєнням будуть забезпечені тактичні підрозділи Земессардзе, механізована піхотна бригада та повітряні сили. Наразі на озброєнні латвійської армії перебуває ракетний комплекс близької дії RBS-70.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-