ЗМІ дізналися, як дітей співробітників ГРУ Росії “маскували” під 100-річних пенсіонерів

ЗМІ дізналися, як дітей співробітників ГРУ Росії “маскували” під 100-річних пенсіонерів

Укрінформ
Керівництво Генштабу Міноборони РФ засекретило дітей співробітників ГРУ, які мешкали у відомчому гуртожитку на вулиці Маршала Бірюзова, де жив і фігурант «справи Скрипалів» Анатолій Чепіга. Відповідне розпорядження з'явилося в 2011 році, але дізналися про нього тільки зараз.

Про це повідомляється у розслідуванні журналіста Сергія Канєва і Центру «Досьє».

Засекречування відбувалося так: усім 56 дітям, які мешкали в гуртожитку, в графі «дата народження» додали по 100 років до реального віку. Тобто тим, хто народився в 2005 році, вписували 1905 рік, в 2010-му - 1910-й.

За словами джерела у військовому відомстві, все розкрилося, коли Пенсійний фонд в черговий раз звіряв списки столичних пенсіонерів і несподівано виявив неврахованих сторічних жителів, які компактно мешкають у двох будинках. Співробітники ПФР подумали, що це якась шахрайська схема, і навіть хотіли звернутися в поліцію, але втрутилося Міноборони і пояснило, в чому справа.

Як відомо, 5 вересня британські прокурори назвали причетними до отруєння колишнього співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля і його дочки Юлії двох росіян - Олександра Петрова і Руслана Боширова. Як заявили у Британії, обидва є офіцерами розвідки РФ.

26 вересня експертно-журналістська група Bellingcat і видання The Insider назвали справжнє ім'я одного з підозрюваних - "Руслана Боширова" - його звати Анатолій Чепіга. Він працює в ГРУ, має звання Героя Росії.

Читайте також: "Петров" і "Боширов" могли перетнути кордон України під іншими іменами - ЗМІ

8 жовтня Bellingcat і The Insider оголосили, що другий підозрюваний - "Олександр Петров" - це військовий лікар ГРУ Олександр Євгенійович Мішкін, також Герой Росії.

Поступово розслідувачі почали повідомляти все нові подробиці і про Чепігу і Мішкіна, місця їх народження, навчання, проживання, у тому числі в Москві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-