Журналісти не пробачать Земану жарт про саудівське посольство

Журналісти не пробачать Земану жарт про саудівське посольство

Укрінформ
Міжнародна організація "Репортери без кордонів" (RSF) засуджує жарт чеського президента Мілоша Земана про журналістів, що він розповів групі репортерів після промови напередодні, та закликає його вибачитися.

Про це пише RSF, посилаючись на слова Земана.

"Організація Репортери без кордонів засуджує останній жарт президента Чехії Мілоша Земана як вияв поганого почуття гумору щодо журналістів, висловлений групі репортерів, та закликає президента вибачитися", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Земан не вперше опиняється в центрі скандалу по відношенню до журналістів.

"Я люблю журналістів, тому можу організувати для них спеціальний банкет цього вечора в посольстві Саудівської Аравії", - сказав Земан, натякаючи на випадок з критиком спадкового принца Саудівської Аравії журналістом Джамалем Хашоггі.

"Ми засуджуємо останню жахливу провокацію чеського президента перед журналістами. Болісно від того, що він посилює свій цинізм до такого рівня. Він повинен вибачитися перед журналістською спільнотою та припинити ці огидливі випади...", - сказала Полін Адес-Мевель, голова офісу RSF в ЄС та Балканському регіоні.

Читайте також: У празькій школі Земана зустріли червоними “трусами”

Як повідомляв Укрінформ, 3 вересня у початковій школі ім. Масарика в Празі, де на святковій лінійці був присутнім президент Чехії Мілош Земан, на знак незгоди з політикою Земана частина батьків причепила на лацкани значки із зображенням червоних трусів, які віднедавна стали символом протесту проти лідера країни.

Восени 2015 року активісти арт-гурту Ztohoven вивісили над Празьким Градом - резиденцією чеських королів і президентів - гігантські червоні труси, демонструючи свою незгоду з політикою президента Земана.

Саудівський журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов у консульство Саудівської Аравії в Стамбулі. Пізніше слідчі встановили, що він був убитий, а його тіло було розчленоване і вивезене з дипустанови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-