Експерт: Небезпечно вважати, що зовнішня політика РФ - це лише Путін

Експерт: Небезпечно вважати, що зовнішня політика РФ - це лише Путін

Фото
Укрінформ
Помилково асоціювати нинішню закордонну політику Росії виключно з особистістю Володимира Путіна з історичної, логічної і політичної точки зору, вважає експерт Владімір Сокор.

Про це Сокор, старший науковий співробітник Jamestown Foundation (Німеччина), розповів у рамках панельної дискусії «Оборона як сучасне поняття – безпека як основа управління державою» на Львівському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Через таку гіперперсоналізацію є ризик, що коли Путіна не стане, виникне надзвичайне відчуття полегшення. Західні лідери й ключові дійові особи залицятимуться до наступного російського лідера і пропонуватимуть йому все, що завгодно - просто тому, що він не є Путіним», - вважає експерт.

Сокор також додав, що закордонна політика Путіна ґрунтується на історичному досвіді радянської і імперської Росії.

«Путін синтезує імперський і радянський історичний досвід Росії», - пояснив він.

Експерт вважає, що навіть після смерті Путіна російські інституції, які створюють нинішню закордонну політику Росії, продовжать працювати.

«Звісно, нині останнє слово у російській системі закордонної політики - за Путіним. Але після його смерті їх вироблятиме все та сама міждепартаментна машина. Яка добре змащена і добре працює», - пояснив він.

Безпековий форум, який проходить у Львові, допоможе українцям дізнатися про різні погляди стосовно розвитку держави та нові ідеї від фахівців, які підтримують Україну, але водночас і критикують її за помилки.

Серед топ-спікерів Львівського безпекового форуму: Река Смеркені - віце-президент впливової американської організації CEPA, заснованої діючим заступником держсекретаря США Вессом Мітчелом, Стівен Блокманс - старший науковий співробітник та голова відділу зовнішньої політики ЄС, Центру вивчення європейської політики (CEPS); Глен Грант - полковник британської армії у відставці та експерт українського Інституту майбутнього та інші визначні діячі.

Читайте також: Танці Путіну не допомогли: глава МЗС Австрії - проти зняття санкцій з Росії

Серед українських учасників та доповідачів — заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд, глава закордонного відомства Павло Клімкін, редактор інтернет-видання "Острів" Сергій Гармаш, політолог Михайло Басараб, відомі журналісти, оглядачі.

Львівський безпековий форум 2018 триватиме до 26 жовтня. Цього року захід відбувається за підтримки Німецького фонду Джермана Маршала, Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні та Міжнародного фонду "Відродження".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-