Євросуд визнав Італію винною у порушенні прав боса мафії

Євросуд визнав Італію винною у порушенні прав боса мафії

Укрінформ
ЄСПЛ постановив, що Італія порушила права глави сицилійської мафії Бернардо Провенцано, застосовуючи до нього жорсткий режим ув’язнення за кілька місяців до смерті.

Про це пише Associated Press.

"Європейський суд з прав людини у Страсбурзі постановив, що Італія порушила права "боса босів" мафії Бернардо Провенцано, зберігаючи суворі умови у в’язниці, де він провів останні кілька місяців життя", - йдеться у повідомленні.

У четвер суд визнав, що Італія утримувала Провенцано в невиправдано суворих умовах за кілька місяців до його смерті, коли у нього було виявлено критичні когнітивні порушення

Провенцано, який очолював могутній мафіозний клан Корлеоне, помер в червні 2016 року у віці 83 років після десяти років ув'язнення. Впродовж останніх трьох років життя він був прикутий до ліжка через хворобу. Адвокати безуспішно намагались довести, що жорсткі умови утримання їхнього клієнта необхідно пом'якшити за станом здоров’я.

Читайте також: В Італії арештували одного з найнебезпечніших мафіозі "Коза ностри"

Віце-прем'єр Луїджі Ді Майо зазначив, що "нелюдською поведінкою" було те, які поводився Провенцано.

Як повідомлялось, на Сицилії 5 жовтня 2018 року заарештували одного з найрозшукуваніших членів мафіозного угруповання «Коза ностра».

Фото: lifeandhacks.blogspot.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-