Юнкер сказав, від чого залежатиме вступ Румунії до Шенгену

Юнкер сказав, від чого залежатиме вступ Румунії до Шенгену

Укрінформ
Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що приєднання Румунії до Шенгенського безвізового простору залежатиме від дотримання норм правової держави.

Так він прокоментував затверджені правлячою коаліцією Румунії поправки до кримінально-процесуального законодавства, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Хочу звернути вашу увагу, що моє послання адресоване не президенту Румунії Клаусу Йоганнісу, а, найімовірніше, уряду і парламенту. Не можна ставити під удар приєднання Румунії до Шенгенської зони, віддаляючись при цьому від норм правової держави. Хотілося, щоб в Румунії було досягнуто національного консенсусу щодо створення основ правової держави і боротьби з корупцією», - заявив Юнкер.

Читайте також: У Європарламенті пропонують нові правила контролю на кордонах

Раніше правляча в Румунії коаліція, до складу якої входять Соціал-Демократична партія і Альянс лібералів та демократів, затвердила низку поправок до кримінально-процесуального законодавства і системи правосуддя. Зокрема, коаліція істотно пом'якшила кримінальне покарання корупціонерам, а Президент Румунії був практично позбавлений права призначати суддів і прокурорів. За ініціативою міністра юстиції Тудорела Тоадера була усунена з посади і головний прокурор Національного управління по боротьбі з корупцією Лаура Кодруц Ковесі.

Читайте також: Президента Румунії прооперували

Своє занепокоєння проведеними реформами висловили і Президент Румунії, і парламентська опозиція, а також представники ЄС, США і Венеціанської комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-