Канада не підвищуватиме рівень загрози через розсилку вибухівки у США

Канада не підвищуватиме рівень загрози через розсилку вибухівки у США

Укрінформ
Канада не підвищуватиме національний рівень загрози у зв’язку із масовим розсиланням у США вибухових пристроїв політичним діячам та редакції CNN.

Про це заявив міністр внутрішньої безпеки Канади Ральф Гудейл, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Коли щось подібне відбувається, усі канадські правоохоронні та безпекові служби дізнаються те, що мають, і вживають відповідні заходи. Наразі немає інформації про будь-який зв’язок із Канадою, тож необхідності змінювати рівень загрози немає”, - сказав Гудейл.

Читайте також: Поліція перехопила підозрілий пакет, адресований Байдену - ЗМІ

Він висловив готовність надати спецслужбам США необхідне їм сприяння у розслідуванні цих загрозливих інцидентів.

“Ми ретельно стежимо за розвитком цієї ситуації у США. Якщо наші американські сусіди попросять нас про будь-яку допомогу, ми негайно надамо повне сприяння”, - наголосив міністр.

За його словами, канадські безпекові служби постійно моніторять ситуацію.

“Ми й надалі аналізуватимемо ситуацію, шукаючи її генезис та мотиви цих вчинків, намагаючись зрозуміти, чи є інші безпекові уроки, які мають бути винесене”, - додав Гудейл.

Читайте також: У США повідомили ще про одну конгресвумен, якій була надіслана бомба

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок і середу американські правоохоронці виявили кілька підозрілих вибухових пристроїв, розісланих на адресу відомих політичних діячів. Окрім того, подібні пакети прийшли у редакцію телеканалу CNN у Нью-Йорку, а також в офіси американських конгресменів і сенаторів. Білий дім засудив ці спроби нападів, назвавши їх проявами терору проти політичних діячів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-