Штати готові продати Бельгії більше тридцяти винищувачів F-35 - Держдеп

Штати готові продати Бельгії більше тридцяти винищувачів F-35 - Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон підтримав рішення бельгійського керівництва закупити понад три десятки американських новітніх винищувачів п'ятого покоління F-35 в рамках партнерства в Північноатлантичному альянсі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, поширеному в четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати вітають рішення уряду Бельгії придбати 34 новітніх винищувача F-35", - зауважили в зовнішньополітичному відомстві США.

Читайте також: США відновили польоти винищувачів F-35

При цьому, в Вашингтоні підкреслили, що "пишаються" тривалим партнерством з Бельгією у військово-повітряній сфері, в тому числі, під час спільних операції проти ІДІЛ в Іраку й Сирії, а також під час виконання місії патрулювання НАТО в Балтійському регіоні.

"Разом із зобов'язаннями Бельгії за програмою F-35, її п'ятизіркова аерокосмічна промисловість продовжить розвиватися, оскільки підтримуватиме експлуатацію цього літака 5-го покоління, який розроблявся спільно з європейськими партнерами", - зауважили в Держдепі.

Читайте також: Австралія прийме перші винищувачі п’ятого покоління F-35

Нагадаємо: раніше Бельгія й Сполучені Штати працювали разом за програмою F-16. Тепер у Вашингтоні висловили очікування на продовження плідної взаємодії за програмою F-35.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-