Штати ввели санкції проти компаній в Сінгапурі, пов'язаних з Північною Кореєю

Штати ввели санкції проти компаній в Сінгапурі, пов'язаних з Північною Кореєю

Укрінформ
Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) міністерства фінансів США запровадив санкції, пов'язані з Північною Кореєю, на одну фізичну і дві юридичних особи в Сінгапурі через їх фінансові махінації в обхід існуючих обмежень проти КНДР.

Про це офіційно повідомили у четвер в американському Мінфіні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішній крок підкреслює те, що Північна Корея незаконно використовує фінансову систему для обходу санкцій, а також зобов'язання уряду США захистити міжнародну фінансову систему та виконати існуючі резолюції Ради Безпеки ООН", - наголосили в американському відомстві.

Читайте також: США та Південна Корея призупиняють військові навчання заради переговорів з КНДР

Нові санкції введені проти розташованої в Сінгапурі компанії Wee Tiong (S) Pte Ltd, її керівника Тан Ві Бенга, а також організації WT Marine Pte Ltd за "пряму й опосередковану участь у відмиванні грошей, фальсифікацію товарів чи валюти, оптову торгівлю контрабандними товарами, торгівлю наркотиками й іншу незаконну економічну діяльність, яка передбачає залучення чи підтримує уряд Північної Кореї". Крім того, міністерство юстиції США порушило кримінальну справу проти Тан Ві Бенга через його причетність до незаконної фінансової діяльності.

Читайте також: Північна і Південна Кореї домовилися відвести зброю з кордону

Нагадаємо: проти КНДР діє ряд міжнародних санкцій, у тому числі, затверджених на резолюціями Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-