Канада шукає “шпаринки” у контракті з Саудівською Аравією

Канада шукає “шпаринки” у контракті з Саудівською Аравією

Укрінформ
Канада через вбивство Джамаля Хашоггі шукає різноманітні варіанти скасування великого контракту на поставку бойових машин до Саудівської Аравії.

Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми вивчаємо можливість скасування дозволів на експорт зброї, що вже траплялося раніше. Ми також придивляємося до контракту, аби зрозуміти, що можемо зробити, оскільки канадці та люди по всьому світу очікуватимуть наслідків з огляду на те, що стає відомо про долю Джамаля Хашоггі”, - сказав Трюдо.

Він наголосив, що ситуацію із вбивством саудівського журналіста у жодному разі не можна залишатися без реакції. “Ми досі дуже занепокоєні стосовно вбивства Джамаля Хашоггі. Разом із міжнародними партнерами й союзниками, ми працюємо над тим, аби прояснити ситуацію і встановити, які безпосередні наслідки за смерть журналіста повинні бути”, - наголосив прем’єр-міністр Канади.

Читайте також: Розірвання військового контракту із Саудівською Аравією обійдеться Канаді у мільярди - Трюдо

Додамо, що деталі укладеного в 2014 році військового контракту не розголошуються на вимогу саудівської сторони. Широкому загалу про контракт відомо лише те, що його загальний кошторис становить 14,8 млрд дол. і виконання поставки забезпечить роботою близько 3 тис. осіб у Канаді. У рамках контракту Канада має передати Саудівській Аравії 742 новітні бойові машини із різним типом озброєння. Джастін Трюдо заявив, що у випадку відмови Канади від виконання своїх зобов’язань, їй доведеться виплатити Ер-Ріяду щонайменше 1 млрд дол штрафних санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-