Екс-прем'єру Малайзії висунули нові обвинувачення у корупції

Екс-прем'єру Малайзії висунули нові обвинувачення у корупції

Укрінформ
У Малайзії висунули звинувачення у корупції колишньому прем'єр-міністру Наджибу Разаку та міністру фінансів в його уряді.

Про це повідомляє Reuters.

“Колишній малазійський прем'єр-міністр Наджиб Разак був звинувачений за шістьма епізодами зловживання службовим становищем, що включає розкрадання державних коштів на суму понад 1,5 млрд доларів, на додаток до 32 звинувачень, що він вже має за відмивання грошей та підкуп”, - йдеться у повідомленні.

Його колишній міністр фінансів Ірван Сейригар Абдуллах також був звинувачений у зловживанні службовим становищем, ставши найвищим за рангом державним службовцем, що отримав подібні звинувачення, оскільки Наджиб був несподівано звільнений з посади на загальних виборах у травні.

Читайте також: У Малайзії скасовують смертну кару

Обидва не визнали свою провину у всіх обвинуваченнях. Кожне обвинувачення передбачає термін ув'язнення до 20 років, фінансові стягнення та побиття, але як Наджиб, так і Ірван будуть звільнені від покарання побиттям, оскільки вони старші за 50 років.

Як повідомлялося, на початку липня у Малайзії заарештували без права на внесення застави колишнього прем'єр-міністра країни Наджиба Разака у справі про зникнення мільярдів доларів із державного фонду, який він заснував майже 10 років тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-