Повітря, земля й море: стартують найбільші з часів

Повітря, земля й море: стартують найбільші з часів "холодної війни" навчання НАТО

Укрінформ
У четвер, 25 жовтня, у Норвегії розпочинаються навчання НАТО "Trident Juncture 18", які є наймасштабнішими маневрами такого роду з часів "холодної війни".

Відповідне повідомлення розміщене на сайті НАТО.

Військові країн НАТО, а також з країн-партнерів, тренуватимуться у повітрі, на землі й на морі. Усього до маневрів залучається близько 50 тисяч особового складу, які будуть відпрацьовувати спільні дії із захисту населення і територій країни-союзниці від збройної агресії, а також заходи по стримуванню потенційного агресора. До навчань залучаються 250 літаків, 65 кораблів та понад 10 тисяч одиниць автомобільної техніки.

У ході тренування будуть також відпрацьовуватися питання логістичного забезпечення військ та транспортування на великі відстані обладнання та ресурсів, необхідних для підтримки оборонної військової операції.

Керувати навчаннями буде адмірал Джеймс Фогго, командувач Командування Об’єднаних сил НАТО у Неаполі.

Читайте також: Столтенберг запевнив, що навчання Trident Juncture 2018 відбудуться прозоро

Як зазначив напередодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, проведення цих навчань, як і інші дії НАТО з підвищення ефективності власних оборонних спроможностей, пов’язані із новими викликами, які постають перед європейською безпекою.

"Trident Juncture 2018" надсилає дуже зрозуміле послання як усім нашим країнам (державам НАТО), так і будь-якому потенційному агресору: НАТО не шукає конфронтації, але готове захистити всіх наших союзників від будь-яких загроз", - наголосив генсек Альянсу.

Фото: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-