Польська LOT скасовує авіарейси в Україну через страйк

Польська LOT скасовує авіарейси в Україну через страйк

Укрінформ
Польська авіакомпанія LOT у зв’язку зі страйком працівників, який триває з 18 жовтня, продовжує скасовувати авіарейси.

Про це інформує PAP.

"У четвер ми змушені були скасувати шість авіарейсів через нелегальний страйк працівників. Крім того, не прилетять до Варшави літаки, які через відмінені рейси у середу за розкладом мали повернутися у четвер", - повідомив представник прес-служби LOT Конрад Майшик.

Він поінформував, що скасовано авіарейси: Варшава - Київ (Жуляни) - Варшава (виліт з Варшави о 19:55, з Києва о 22:40), Київ - Бидгощ о 22:40, а також Варшава - Люксембург - Варшава, та Варшава - Москва - Варшава.

Майшик додав, що всі інші рейси мають відбуватися за розкладом.

Упродовж семи днів страйку компанія здійснила 2,2 тис. авіарейсів, але змушена була скасувати 50. Свої втрати LOT оцінює в мільйонах злотих.

Читайте також: Польська авіакомпанія LOT звільнила 67 осіб через страйк

Як інформувалося, до вимог профспілок щодо підвищення зарплат для працівників LOT останнім часом додалася й вимога припинити переслідування представників профспілки авіакомпанії і відновити на роботі звільнених через страйк близько 70 працівників. В авіакомпанії, яка перебувала на межі банкрутства, 2013 року проведено реструктуризацію, в результаті якої зменшилися й зарплати працівників.

Керівництво компанії вважає страйк нелегальним, оскільки відповідно до закону про вирішення групових спорів перед страйком має бути проведений відповідний референдум серед членів колективу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-