Прем’єр Італії закликає скасувати санкції Євросоюзу щодо Росії

Прем’єр Італії закликає скасувати санкції Євросоюзу щодо Росії

Укрінформ
Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте закликав припинити дію санкцій Євросоюзу щодо Росії та заявив про намір посилити торговельну співпрацю з Москвою.

Про це Конте сказав під час візиту до Москви, передає Радіо Свобода.

Італійський лідер зазначив, що розкол між ЄС та Росією через роль Москви в подіях в Україні, тривав занадто довго.

"Для Італії санкції не є метою. Вони є інструментом, який треба якнайшвидше подолати", – заявив Конте.

Водночас політик відмовився сказати, чи Рим готовий ветувати в грудні відновлення санкцій. "Італія хотіла б переконати інші європейські країни, що єдиний шлях вперед – через діалог", – відзначив прем’єр Італії.

Читайте також: Болтон: Рішення щодо нових санкцій проти Росії ще не прийняте

Після того, як у 2014 році Росія анексувала український Крим і почала надавати підтримку бойовикам на сході України, ЄС запровадив проти Москви економічні санкції.

У вересні Європейський Союз продовжив на подальші півроку персональні обмежувальні заходи проти російських осіб та установ, що причетні до посягання на суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України.

Ці заходи стосуються заморожування активів та заборони подорожувати до ЄС. Санкції нині застосовані до 155 осіб та 44 установ.

Список зі 155 осіб, до яких застосовано санкції, включає російських посадовців, у тому числі наближених до президента РФ Володимира Путіна, а також колаборантів, що працюють на російські окупаційні адміністрації на Донбасі та в Криму. Обмежувальні заходи запроваджені також відносно економіки анексованого Росією Криму.

На наступному саміті 13 грудня лідери ЄС мають голосувати за продовження дії санкцій проти Росії ще на шість місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-