Внаслідок авіаударів по єменській Худейді загинуло щонайменше 10 мирних жителів

Внаслідок авіаударів по єменській Худейді загинуло щонайменше 10 мирних жителів

Укрінформ
Щонайменше 10 цивільних осіб загинули у середу під час авіаційного удару коаліції на чолі зі Саудівською Аравією по єменському місті-порту Худейда, яке зараз перебуває у руках повстанців-хуситів.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на місцевих медиків.

«У середу коаліція на чолі з Саудівською Аравією та Об’єднаними Арабськими Еміратами завдала авіаудару по єменському місту Худейда, котре утримують проіранські повстанці-хусити. В ході цього удару загинуло щонайменше 10 місцевих селян на овочевому ринку», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Ємені 14 мільйонів людей перебувають на межі голоду - ООН

Як відомо, війна у Ємені триває з 2015 року. У цій країні коаліція сусідніх держав Аравійського півострова на чолі зі Саудівською Аравією, підтримувана Заходом, надає допомогу офіційній єменській владі у боротьбі проти потужного повстанського руху хуситів, який всіляко підтримує офіційний Тегеран і члени якого утримують два найбільші міста Ємену – столицю Саану та головний порт – Худейду. Цей конфлікт вже викликав серйозну гуманітарну катастрофу в регіоні, поставивши мільйони місцевих мешканців перед загрозою голодної смерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-