Розірвання військового контракту із Саудівською Аравією обійдеться Канаді у мільярди - Трюдо

Розірвання військового контракту із Саудівською Аравією обійдеться Канаді у мільярди - Трюдо

Укрінформ
Канаді буде дуже важко розірвати укладений із Саудівською Аравією контракт на поставку зброї через прописані у ньому умови.

Про це ефірі радіо СВС розповів прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“Укладений минулим урядом контракт дуже ускладнює його заморозку або розірвання. Ми розглядаємо кілька варіантів, але цей контракт - складний”, - зауважив Трюдо.

Він додав, що угода навіть не дозволяє сторонам розкривати її деталі. “Я навіть не можу говорити про це, оскільки частиною угоди передбачено, що її не будуть обговорювати”, - наголосив прем’єр-міністр Канади.

При цьому він визнав, що порушення умов договору потягне за собою величезні штрафні санкції. “Я не хочу залишити канадців із мільярдним рахунком за те, що ми намагаємося чинити правильні речі”, - підсумував Трюдо.

Нагадаємо, що під час виступу у понеділок в парламенті Джастін Трюдо висловив готовність переглянути дозволи на продажі зброї до Саудівської Аравії.

Читайте також: Канада переглядає свої відносини із Саудівською Аравією

Додамо, що деталі укладеного в 2014 році військового контракту не розголошуються на вимогу саудівської сторони. Широкому загалу про контракт відомо лише те, що його загальний кошторис становить 14,8 млрд дол і виконання поставки забезпечить роботою близько 3 тис. осіб у Канаді. У рамках контракту Канада має передати Саудівській Аравії 742 новітні бойові машини із різним типом озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-