Суд Швейцарії розкрив дані про відмову Абрамовичу в дозволі на проживання

Суд Швейцарії розкрив дані про відмову Абрамовичу в дозволі на проживання

Укрінформ
Вищий суд Швейцарії скасував обмеження на пояснення причин невдалої спроби російського олігарха Романа Абрамовича отримати посвідку на проживання в країні.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Судді Верховного суду повторили підозри швейцарської поліції, що Абрамович "підозрюється у відмиванні грошей", а також в тому, що мав "імовірні контакти зі злочинними організаціями", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що видача йому посвідки на проживання у Швейцарії була б "загрозою для суспільної безпеки", а також "репутаційним ризиком для Швейцарії".

Суд відхилив заяви російського мільярдера про те, що розкриття інформації може завдати шкоди його репутації.

Як повідомлялося раніше, наприкінці вересня влада Швейцарії відмовила у видачі посвідки на проживання російському бізнесменові Роману Абрамовичу, оскільки запідозрили його у відмиванні грошей.

Читайте також: Швейцарія відмовила олігархові Абрамовичу у виді на проживання - ЗМІ

Абрамович подав прохання про вид на проживання в Швейцарії у липні 2016 року. При цьому він сподівався влаштуватися на ексклюзивному лижному курорті Верб'єр. Спочатку місцева влада позитивно сприйняла ідею появи такого платника податків, однак на федеральному рівні на ситуацію подивилися по-іншому. У червні 2017 року Абрамович відкликав своє прохання.

Після отруєння Скрипалів у березні Лондон зробив кроки щодо російських бізнесменів, навесні Абрамович не став продовжувати свою візу, а в травні отримав громадянство Ізраїлю.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-