США вперше показали нову крилату ракету Tomahawk Block IV за кордоном

США вперше показали нову крилату ракету Tomahawk Block IV за кордоном

Відео
Укрінформ
США вперше представили за кордоном нову крилату ракету Tomahawk R/UGM-109 Block IV морського базування, запускається з надводних кораблів і підводних човнів.

Про це пише ТАСС.

"На військово-морському салоні Euronaval 2018 ракета демонструється на стенді компанії Raytheon, яка є розробником і серійним виробником цієї ракети, що застосовувалася, зокрема, при нанесенні ракетних ударів по Сирії", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Сирія і Росія не збили жодної ракети союзників - EUCOM

Як повідомили журналістам представники Raytheon, в нову ракету інтегрована ціла низка істотних нововведень, серед яких можливість атаки як стаціонарних наземних, так і рухомих морських цілей, що забезпечується нової головкою самонаведення. Можливість атаки морських рухомих цілей, як уточнили розробники, буде реалізована з 2022 року для варіанту ракети з позначенням Maritime Strike Tomahawk (MST).

Крім того, ракета є тепер сетецентричною зброєю: її обладнанали двосторонньою лінією передачі даних, що дозволяє передавати і отримувати інформацію після пуску. З будь-якого вузла інформаційної системи може вестися контроль за польотом ракети і передача на її борт оновленої інформації про цілі. Ракета, таким чином, отримала можливість перенацілювання в польоті.

Читайте також: Берлін не готовий включатися в нову гонку озброєнь — Маас

До теперішнього часу на заводі Raytheon в Тусоні (штат Арізона) випущено більше 4 тис. крилатих ракет Tomahawk, 2300 з яких були застосовані в бойових умовах з 1991 по 2018 рік.

Ракета Block IV має 15-річний строк служби, після якого повертається на завод-виробник для заміни ряду компонентів, повторної сертифікації та постачання ВМС США на чергові 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-