В Єгипті за критику президента арештували письменника

В Єгипті за критику президента арештували письменника

Укрінформ
В Єгипті заарештували письменника і його видавця через книгу, в якій критикується економічний курс політики чинного президента Абдель-Фаттаха ель-Сіссі.

Про це повідомляє АР із посиланням на чиновників служби безпеки.

«Єгипет заарештував економіста та його видавця через книгу, в якій критикується економічна політика президента Абдель-Фаттаха ель-Сіссі», - говориться у повідомленні.

Економіст Абдель-Халек Фарук і його видавець Ібрагім ель-Хатейб були затримані у неділю. Обоє звинувачуються у публікації «підробних новин».

Читайте також: Єгипет продовжив режим надзвичайного стану

Книгу під назвою «Чи дійсно Єгипет бідна країна?" не було видано, але було опубліковано в інтернеті активістами. У ній міститься різка критика економічної політики ель-Сіссі, а також звинувачення президента у нестачі бачення, необхідного для усунення економічних проблем Єгипту.

У своїй книзі Фарук винить в економічному занепаді країни «Військову монополію влади» з 1952 року, коли військові в Єгипті повалили монархію.

Читайте також: Єгипетська поліція затримала наймолодшого сина колишнього президента

Як зазначає видання, після приходу до влади в 2014 році президента Абдула Фаттаха Аль-Сі в Єгипті розпочалася безпрецедентна боротьба з інакомисленням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-