Штайнмайер сподівається на повагу до Європейського суду з боку Варшави

Штайнмайер сподівається на повагу до Європейського суду з боку Варшави

Укрінформ
Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер сподівається, що Варшава з належною повагою прийме рішення Європейського суду щодо польської судової реформи і виконає його рекомендації.

Про це він сказав на спільній прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою у вівторок у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я сподіваюся, що польський уряд знайде виходи, які будуть поважати європейський правовий порядок», - сказав Штайнмаєр.

Він визнав, що Німеччина розділяє занепокоєння Єврокомісії з приводу судової реформи в Польщі. При цьому Штайнмайер переконаний, що об'єднує дві сусідні країни набагато більше, ніж роз'єднує.

Читайте також: Польща оскаржить рішення ЄС про призупинення закону про Верховний суд

У той же день у ході дискусії в рамках 19-го Німецько-польського форуму, Штайнмайер висловився з приводу ЄС з натяком на поведінку Польщі. Зокрема, він сказав, що не слід сприймати Європейський Союз як «узурпаційну силу, яка хоче насильно придушити країни проти їх волі» та не варто постійно сприймати себе у ролі жертви.

Він нагадав, що ЄС було створено у тому числі і як правову співдружність, тому не варто дивуватися, якщо Європейський суд приймає якесь рішення щодо норм у тій чи іншій країні, це було зрозуміло ще при вступі. ЄС, наголосив федеральний президент, є одним з небагатьох утворень у світі, де всі країни, незалежно від розміру, мають рівний голос.

Читайте також: Суд ЄС зобов'язав Польщу "пригальмувати" скандальний закон

Дуда в свою чергу зауважив, що бачить ЄС як рівноправне країн.

«Ми не хочемо бути васалами», - заявив польський лідер.

За його словами, Польща не хоче, аби її примушували приймати позицію інших, більших держав.

Він назвав «зухвалим» й те, що Європейський суд оприлюднив свій вердикт у п'ятницю, напередодні місцевих виборів. Політик повідомив, що уряд РП відповість у встановлені терміни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-