Саудівська Аравія підписала угод на $50 мільярдів на інвестфорумі в Ер-Ріяді

Саудівська Аравія підписала угод на $50 мільярдів на інвестфорумі в Ер-Ріяді

Укрінформ
Саудівська Аравія підписала угоди на суму 50 мільярдів доларів на інвестиційному форумі, незважаючи на бойкот на тлі скандалу щодо вбивства журналіста.

Про це повідомляє Reuters.

«У вівторок Саудівська Аравія підписала угоди вартістю у 50 мільярдів доларів США, що показує, що вона все ще може залучити інвестиції незважаючи на бойкот західними політиками та керівниками світових корпорацій після вбивства журналіста Джамала Хашоггі», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Іспанія не припинить продаж зброї Ер-Ріяду попри вбивство Хашоггі

Уряд Саудівської Аравії після зборів під головуванням короля Сальмана у той же день пообіцяв притягти до відповідальності причетних до смерті Хашоггі, а також тих, хто «не виконав своїх обов'язків» у цій справі, спровокувавши міжнародний скандал та напруження у відносинах між офіційним Ер-Ріядом та Заходом.

Раніше міністр енергетики королівства Халід аль-Фаліх запевнив присутніх на інвестиційному форумі, що найбільший в світі експортер нафти опинився у "кризовій ситуації", але здійснюватиме і надалі економічні реформи.

Читайте також: У Європарламенті закликають належно розслідувати убивство Хашоггі

Як повідомляв Укрінформ, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов у консульство Саудівської Аравії в Стамбулі.

Пізніше слідчі встановили, що він був убитий, а його тіло було розчленоване і вивезене з дипустанови.

Читайте також: Країни G7 виступили зі зверненням щодо вбивства Хашоггі

У вівторок, 23 жовтня, ЗМІ з посиланням на заяву глави турецької партії "Ватан" Догу Перинчека повідомили, що фрагменти тіла Хашоггі знайшли в колодязі на території генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-