Скандинавські банки заморозили активи

Скандинавські банки заморозили активи "друга Путіна"

Укрінформ
Російський мільярдер Борис Ротенберг подав до суду, звинувативши 4 різні банки у скандинавських країнах в порушенні прав на рівноправне обслуговування.

Про це пише Reuters з посиланням на інформацію суду.

"Російський бізнесмен, що перебуває під санкціями США щодо агресії РФ в Україні через його тісні зв'язки з президентом Володимиром Путіним, подав позов проти чотирьох скандинавських банків, звинувативши їх у дискримінації, заявили у суді", - йдеться у повідомленні.

У своєму позові Борис Ротенберг звинувачує Nordea, Danske Bank, Handelsbanken та OP Bank в тому, що вони не дозволяють йому здійснювати платежі та порушують його право на рівне ставлення як до громадянина ЄС.

Читайте також: Влада РФ вирішила допомогти банку Ротенбергів, який потрапив під санкції

Ротенберг володіє фінським паспортом та не підпадає під дію європейських санкцій щодо агресії Росії проти України, але європейські банки повинні дотримуватися санкцій США для ведення бізнесу з американськими банками.

Як повідомлялось, російський СМП-Банк, підконтрольний близьким до президента Путіна бізнесменам Борису та Аркадію Ротенбергам, влада РФ допустила до роботи зі спецрахунками учасників держзакупівель. Це один із заходів державної підтримки банку, який потрапив під санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-