У Сеймі Литви обговорять доповідь російських опозиціонерів про політв'язнів у РФ

У Сеймі Литви обговорять доповідь російських опозиціонерів про політв'язнів у РФ

Укрінформ
У Бюро з євроінтеграції при Сеймі Литви 24 жовтня презентують доповідь «Політичні в'язні у сучасній Росії: короткий огляд і загальні методичні рекомендації», підготовлений Форумом вільної Росії і Асоціацією розвитку російського громадянського суспільства та допомоги політемігрантам (АРЕМ).

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В ході презентації доповіді будуть висвітлені такі теми: юридичні інструменти і державні інститути, які використовуються для здійснення політичних репресій у Росії; специфіка роботи з колишніми політичними в'язнями і особами, що зазнають політично мотивованих переслідувань у РФ, в еміграції; а також визначення поняття «політичний в'язень» у сучасному російському сьогоденні, критерії та його ідентифікація. Після презентації доповіді відбудеться дискусія за участю представників парламентських партій Сейму Литви.

Читайте також: Чубаров закликав кримчан приходити на суди проти політв'язнів

Автори доповіді - опозиціонери, політемігранти: Данило Константинов, голова правозахисного напряму Форуму вільної Росії, і Дмитро Саввін, керівник АРЕМ.

Останні роки столиця Литви стала одним з найбільших центрів політичної еміграції з Росії. Тут вже три роки відбуваються Форуми вільної Росії. З цього року у Вільнюсі також запланована конференція «Відкритої Росії» Михайла Ходорковського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-