Німеччина вирішує, чи згортати військове співробітництво з Саудівською Аравією

Німеччина вирішує, чи згортати військове співробітництво з Саудівською Аравією

Укрінформ
Багато політиків у Німеччині вимагають припинити постачання до Саудівської Аравії озброєння, особливо гостро критика звучить після випадку Джамаля Хашоггі.

Свою думку в неділю висловила канцлер Ангела Меркель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це (експорт) не може мати місце в тій ситуації, в якій ми знаходимося наразі», - сказала глава уряду після засідання керівництва ХДС в Берліні.

Вона вважає, що після повного прояснення ситуації міжнародне співтовариство має виробити скоординовану відповідь. У такому ж ключі висловився глава МЗС Хайко Маас.

«Я вважаю, що до тих пір, поки ці розслідування тривають, поки ми не знаємо, що сталося, немає підстав для прийняття позитивних рішень щодо експорту зброї до Саудівської Аравії», - сказав він.

Читайте також: Глава саудівського МЗС назвав убивство Хашоггі "величезною помилкою"

Натомість у Міністерстві економіки вважають, що німецький експорт зброї і так вже є «дуже жорстким, особливо щодо країн, які безпосередньо беруть участь у військовому конфлікті в Ємені».

Про це заявила представник Мінекономіки в неділю.

Саудівська Аравія є для ФРН другим найбільшим імпортером зброї від кораблів до літаків та техніки подвійного призначення.

В цьому році поставки наступальних озброєнь досягли свого максимуму - 416 млн євро. Для порівняння, у 2017 році сума становила 110 млн євро роком раніше – 21 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-