Польща: провладна більшість виграє вибори до місцевих рад

Польща: провладна більшість виграє вибори до місцевих рад

Укрінформ
У Польщі провладна більшість виграє вибори до місцевих рад, але програє посади мерів.

Правляча у Польщі “Об’єднана правиця” ("Право і Справедливість" (PiS), "Солідарна Польща" і "Порозуміння") перемогла на виборах до сеймиків воєводств (аналог українських облрад – ред.) з 32,3% голосів виборців, випереджаючи опозиційну “Громадянську коаліцію” (партії "Громадянська платформа" і "Сучасна", ліве угруповання "Польська ініціатива") на понад 7% - 24,7%. Про це йдеться у даних екзіт-полу, проведеного центром Ipsos у день голосування, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Крім двох найбільших коаліцій, 16,6% у сеймиках воєводств здобули представники Польської селянської партії, радикальний рух Kukiz’15 – 6,3%, “Безпартійні самоврядувальники” – 6,3%, а Союз демократичної лівиці – 5,7%

“Ми учетверте перемогли з результатом, що є добрим прогнозом на майбутнє. Особливо якщо йдеться про парламентські вибори (восени 2019 року – ред.) цей раунд є хорошим”,- заявив з цього приводу лідер PiS Ярослав Качинський.

Лідер “Громадянської платформи” Гжегож Схетина привітав усіх переможців, які стартували від “Громадянської коаліції” і перемогли у виборах, зокрема мерів великих міст.

Читайте також: На місцевих виборах у Польщі станом на 17.00 проголосували 41,65% громадян

У першому турі виборів мерами найбільших міст у більшості випадків стали представники опозиції: у Варшаві – Рафал Тшасковський, Лодзі та Любліні чинні мери Ганна Здановська та Кшиштоф Жук, у Вроцлаві – Яцек Сутрик, Познані – Яцек Ясков’як, у Білостоці – ТадеушТрусколяський.

Офіційні результати виборів буде оголошено в понеділок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-