На місцевих виборах у Польщі станом на 17.00 проголосували 41,65% громадян

На місцевих виборах у Польщі станом на 17.00 проголосували 41,65% громадян

Укрінформ
Явка на місцевих виборах в Польщі станом на 17:00 за місцевим часом становила 41,65%.

Про це під час прес-конференції у Варшаві заявив заступник голови Державної виборчої комісії Польщі Сильвестер Марціняк, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

“Видано бюлетенів 12 млн 481 тис. особам, що становить 41,65% від загальної кількості осіб, які мають право голосу”, - сказав Марціняк.

Це на 2,37% кращий результат, ніж під час виборів в 2014 році.

Серед воєводств найбільша явка виборців спостерігається у Мазовецькому воєводстві (45,3%), а серед великих міст – у Варшаві (47%).

За інформацією Державної виборчої комісії, станом на 16:00 за місцевим часом зафіксовано 595 інцидентів. Утім, порушення не є серйозними і вони не впливають на загальний виборчий процес. 

Читайте також: У Польщі явка на місцевих виборах опівдні становила понад 15%

Як повідомлялося, у Польщі в неділю проходять вибори до органів місцевого самоврядування. Майже 27 тис. виборчих дільниць будуть відчинені до 21-ї години за місцевим часом, а у виборах зможуть взяти участь понад 30 млн поляків, які мають право голосу. 

У першому турі виборів поляки обирають 47 тис. депутатів місцевого рівня і 2,5 тис. мерів міст, бургомістрів та війтів населених пунктів. 

Другий тур місцевих виборів відбудеться 4 листопада. Тоді обиратимуть мерів міст, бургомістрів та війтів у тих населених пунктах, де переможця не визначено у першому турі.

Після закриття виборчих дільниць провідні польські інформаційні телеканали оприлюднять екзит-поли з попередніми результатами місцевих виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-