Siemens вважає, що отримав в Іраку багатомільярдний контракт

Siemens вважає, що отримав в Іраку багатомільярдний контракт

Укрінформ
Електротехнічний концерн Siemens, ймовірно, обійшов американського конкурента в боротьбі за багатомільярдний контракт в Іраку.

Про це повідомляє Tagesschau.

"Siemens зробив рішучий крок у боротьбі зі своїм американським конкурентом - General Electric (GE) - за угоду на мільярди доларів в Іраку", - йдеться в повідомленні з посиланням на уряд Іраку і німецький концерн.

Меморандум про взаєморозуміння підписаний між Siemens і Міністерством електрики Іраку.

Незважаючи на підписаний меморандум, GE продовжує сподіватися, що остаточне рішення буде прийнято на його користь, оскільки з ним також був підписаний аналогічний меморандум. Інсайдери стверджують, що підписані документи про наміри ще не є гарантією, що остаточне рішення не ухвалене, і все може змінитися в останню хвилину.

Контракт передбачає розширення іракської електромережі.

General Electric заявив про наміри спорудити потужності з виробництва 14 гігават електроенергії.

Siemens обіцяє побудувати 11 гігават електромереж, що становить приблизно половину нинішнього потенціалу Іраку. Одержувачами безперебійної енергії будуть 23 мільйони іракців. При цьому керівник Siemens Джо Кезер пообіцяв іракцям бонус - сприяння у боротьбі з корупцією, створення нових робочих місць та будівництво нових шкіл і лікарень в країні.

Читайте також: Siemens представила новий пасажирський поїзд з "робочою" швидкістю до 360 км/год

Наголошується, що президент США Дональд Трамп чинив політичний тиск на іракську владу, щоб американська компанія отримала цей контракт. Інтереси мюнхенського концерну лобіювала канцлер Ангела Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-