Більшість німців віддала перевагу літньому часу

Більшість німців віддала перевагу літньому часу

Опитування
Укрінформ
За даними опитування, незначна більшість жителів Німеччини хотіла би постійно жити за літнім часом, водночас пенсіонери й учителі схиляються до остаточного переходу на зимовий час.

Про це повідомляє DW.

"Більшість німців висловила побажання залишитися на літньому часі. Згідно з результатами опитуванням, оприлюдненими німецьким виданням Focus у суботу, 20 жовтня, 51 відсоток німців висловився за те, аби постійно жити за літнім часом, тимчасом як 42 відсотки віддали перевагу зимовому часу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що респонденти старшого віку підтримали остаточний перехід на зимовий час - 57 відсотків опитаних, які старші 65 років. 38 відсотків опитаних похилого віку висловилися за літній час. Натомість серед молоді віком від 14 до 29 років 66 відсотків респондентів віддали перевагу літньому часу, а зимовому - лише 27. Компанія Kantar Emnid опитала 1009 осіб.

Як повідомлялося, Європейська Комісія у вересні запропонувала, щоб країни Євросоюзу востаннє в обов'язковому порядку перевели годинники на літній час 31 березня 2019 року. Після цього кожна держава-член ЄС сама має визначити, жити за літнім чи зимовим часом.

Читайте також: Під час візиту Меркель до Києва обговорять санкційний тиск на РФ

Для того, щоби перехід відбувся безпроблемно, ЄК пропонує кожній державі ЄС до квітня 2019 року повідомити Брюссель, за яким часом вона збирається жити - літнім чи зимовим. Згідно з пропозицією ЄК, востаннє перейти на зимовий час та чи інша країна ЄС зможе 27 жовтня 2019 року. Після цього переведення годинників в державах ЄС має остаточно відійти у минуле.

Згідно з результати онлайн-голосування, проведеного в країнах ЄС цього літа, 80 відсотків жителів ЄС віддали голоси за скасування переходу на зимовий чи літній час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-