Німеччина очікує від Саудівської Аравії ретельного розслідування смерті Хашоггі

Німеччина очікує від Саудівської Аравії ретельного розслідування смерті Хашоггі

Укрінформ
У Берліні не готові робити остаточні оцінки щодо смерті саудівського журналіста виключно на основі даних турецьких слідчих і чекають роз'яснень самої Саудівської Аравії.

Про це йдеться в спільній заяві канцлера ФРН Ангели Меркель і міністра закордонних справ Хайко Мааса.

«Ми рішуче засуджуємо злочин. Від Саудівської Аравії ми очікуємо прозорості в питанні обставини його смерті і підґрунтя справи», - йдеться в заяві.

У ній наголошується, що винні мають бути притягнуті до відповідальності. Крім того, зазначається, що «інформація, надана в консульствах у Стамбулі, недостатня».

В уряді ФРН були «глибоко засмучені», почувши підтвердження насильницької смерті Джамаля Хашоггі і висловлюють співчуття його нареченій, родичам і друзям, чиї страхи справдилися.

Берлін весь цей час уникав оцінок події зі зниклим журналістом, кажучи, що перш ніж давати оцінку, слід дочекатися інформації. Опозиція в самій ФРН критикує таку позицію і закликає припинити постачання німецьких озброєнь Саудівській Аравії, для якої Німеччина є одним з основних експортерів зброї і військової техніки.

Раніше на цьому тижні Хайко Маас заявив: «Ми хочемо знати, що там сталося. Коли ми це знатимемо, ми зробимо відповідні висновки».

Як повідомлялося, влада Саудівської Аравії вважає, що журналіст Джамаль Хашоггі помер через удушення внаслідок нападу ззаду або був задушений руками.

Хашоггі безслідно зник 2 жовтня після того, як зайшов у приміщення саудівського консульства. Турецьке слідство дійшло висновку, що журналіста було вбито, а його тіло розрізане на частини для того, щоб замести сліди.

Читайте також: Саудівська Аравія підтверджує: критик уряду Хашоггі був убитий — Bloomberg

Bloomberg із посиланням на телеканал Ikhbariya повідомляв раніше, що керівники Саудівської Аравії визнали - журналіста і критика уряду Джамаля Хашоггі було убито в консульстві королівства в Стамбулі.

Президент США Дональд Трамп заявив, що довіряє версії Саудівської Аравії, що опозиційного журналіста Хашоггі було випадково убито в саудівському консульстві в Стамбулі в результаті бійки.

Саудівський прокурор в Ер-Ріяді відкрив розслідування смерті Хашоггі, повідомили чиновники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-