На Тайвані вимагають референдуму за незалежність від Китаю

На Тайвані вимагають референдуму за незалежність від Китаю

Укрінформ
Кілька тисяч активістів на Тайвані вийшли на вулиці для участі в масових протестах за проведення референдуму за незалежність від Китаю. 

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Кілька тисяч прихильників незалежності зібралися в столиці Тайваню в суботу на знак протесту проти залякування Пекіна та щоб закликати до проведення референдуму про те, чи повинен острів офіційно оголосити про незалежність від Китаю", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, один з найбільших на Тайвані в поточному році мітинг був організований групою під назвою Formosa Alliance, заснованою півроку тому.

Демонстранти зібралися біля головного офісу президентки частково визнаної Китайської Республіки Цай Інвень, де також знаходиться головне управління Демократичної прогресивної партії (DPP). 

"Китай розглядає Тайвань лише як провінцію, до якої зможе в будь-який момент застосовувати силу, щоб тримати його під своїм контролем. Тим паче, цього року Китай збільшив свою військову потужність, дипломатичний тиск на Тайвань та провів масштабні повітряні та морські військові навчання навколо острова...", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Парагвай запропонував зробити Тайвань членом ООН

Тайвань - острів у Тихому океані, розташований за 150 км від східної частини материкового Китаю. Тайвань і навколишні острови контролюються частково визнаною Китайською Республікою, через що цю державу часто називають просто "Тайвань". Свої права на острів заявляє КНР, з точки зору якої Тайвань входить в однойменну адміністративну одиницю КНР.

На сьогодні Тайвань має офіційні відносини лише з 17 країнами світу, багато з яких - менш розвинені країни Центральної Америки та Тихого океану, такі як Беліз та Науру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-